Welkom op mijn Magic Blog. Hier vind je kleuren, korte verhalen, gedichten en hersenspinsels. Ik hoop dat je inspiratie vindt in mijn teksten om je eigen magie te creëren.

Koraal

De kleur van energie, verbinding en groei. Koraal is een warme, levendige tint die zich bevindt tussen rood, roze en oranje. Deze kleur combineert de kracht van rood, de vriendelijkheid van roze en het zelfvertrouwen van oranje, wat zorgt voor een dynamische uitstraling.

Lees meer »

Oranje

Oranje bestaat uit Rood en Geel. Waar Rood agressief is, toont Oranje sympathie. Dankzij Geel heeft Oranje haar impulsiviteit onder controle.

Oranje is avontuurlijk in de zin dat ze vraagt om barrières te doorbreken en het vermogen om vrij te zijn te verkennen. Hoe vrij ben jij? Hoe vrij wil je zijn? Handel je daar ook naar? Oranje activeert de moed om met (hernieuwd) enthousiasme te reflecteren; levenslessen op te nemen en te verwerken.

Uiteindelijk biedt Oranje ondersteuning bij het loslaten van wat we niet nodig hebben en datgene oppakken waarmee we verder kunnen gaan.

Lees meer »

Regenboog

De Regenboog, een duidelijke boodschap van het orakel. Hoe je week er ook uitziet, zorg ervoor dat je tussendoor wat speelse momenten voor jezelf plant.

Een Regenboog is een samensmelting van vele kleuren, waardoor het een krachtige en innovatieve energie heeft om mee te werken. De combinatie van de kleuren zorgt ervoor dat je lichter wordt, je vrolijker en levendiger voelt. Maar ook het volgende, en ik vraag je om hier ruimdenkend over te zijn.

Het opent het mystieke rijk en verbindt je met engelen, feeën en eenhoorns. Laten we luisteren wat zij te zeggen hebben …

Lees meer »

Chocolade

Chocolade is een mix van bruin en zwart dat ons met de aarde verbindt, gezonde grenzen schept en persoonlijke rituelen stimuleert.

Grenzen aangeven blijft een uitdaging. Dagelijks net dat beetje over onze grenzen gaan, want wat maakt het ook uit. Toch? Hoeven wij ons niet te verantwoorden of uit te leggen waarom we iets niet willen doen. De ander ook blij. Snel opgelost. Zit eens even stil (dat vraag ik wel vaak, maar het is nodig) en tel het aantal keren dat je net over je grens bent gegaan in de afgelopen week … en dan te bedenken dat we dit bijna ons hele leven waarschijnlijk al doen.

Zijn we dan wel onszelf?

Lees meer »

Zwart

Een kleur waar ik altijd gemengde gevoelens bij heb en waar ik eigenlijk niet prettig vind om lang bij stil te staan. Dus dat ga ik jullie ook niet vragen. 

Het is een bijzondere kleur omdat het niet door iedereen als kleur wordt gezien, maar meer geassocieerd wordt met gevoelens en emoties. Enerzijds is het een weerspiegeling van onze schaduwkant. Een donkere kant die ieder van ons heeft. Als we niet oppassen, kan dit ons in een neerwaartse (negatieve) spiraal slepen. Onze opvoeding, zelfontwikkeling, normen en waarden kunnen ons hiertegen beschermen. Aan de andere kant staat Zwart voor kracht en terugtrekking. Een toegangspoort tot nieuwe ervaringen en een test van onze vastberadenheid. Veel mensen ervaren de donkere nacht van de ziel om wijsheid te verwerven.

Zwart laat het oude los, zodat we het nieuwe kunnen verwelkomen.

Lees meer »

Turkoois

Turkoois staat voor creativiteit op hoog niveau in alle vormen. Deze kleur zegt dat het tijd is om je creatieve vaardigheden onvoorwaardelijk en grenzeloos te ontdekken, ontwikkelen en implementeren.

Kies één handeling uit je dagelijkse activiteiten (op het werk, thuis, met vrienden en/of familie) en geef daar jouw unieke creatieve draai aan. Subtiel. Heeft het een andere uitkomst dan normaal? Wat doet het met je? Merkt je omgeving het? Hoe reageren de mensen om je heen?

De boodschap van Turkoois is om je dagelijkse routine te onderbreken met een creatieve twist. Het doel van de kleur Turkoois is dat jij beseft dat creativiteit een onderdeel is van je leven en geen luxe tijdverdrijf.

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kleine veranderingen in je eigen tempo hebben op de langere termijn een groter effect. Je houdt het langer vol en op een gegeven moment wordt die actie een onderdeel van je dag.

Zo houd je controle over jezelf in plaats van dat je de dag op de automatische piloot doormaakt. Probeer een moment op een dag te handelen vanuit je essentie in plaats van vanuit je ego.

Lees meer »

De Heide

Witte en lichtgele bloemen stuwen mij naar het lichtEen dieppaarse gloed, een brug naar de zielEeuwig groene stengels omarmen meIk sluit mijn ogen en laat me meevoerenNeergedaald op landschappen van bezinningEen zee van lichtroze rustIn mijn hand een talisman van gedroogde heidebloemenVoor de eenzame weg naar de schoonheid van het leven

Lees meer »

De Saffraan

In de velden van Crocus sativusOntspringt een wonder, subtiel en kleinDrie felrode stigma’s, intens als vuurEen herfstschat, prachtig en puurOranje en rood, gestreeld door zonlichtSymbool van luxe, verfijnd en sereenMet een vleugje magie, een verborgen geheimIn rituelen, mystiek en krachtBrengt saffraan dromen tot levenEen toverdrankje, vol vitaliteitIn elke druppel een eeuwige sprankel liefde

Lees meer »

De Kurkuma

Onder de zon, fel tot oranjegeelStralend als een droom in een tropisch klimaatDe aarde met haar bruingele tot donkerbruine zaden Zoals oude Egyptische teksten, mystiek en vol raadIn het lichtgeel tot wit, de vroege ochtendgloedOntwaakt de kurkuma, geteeld in de Tuinen van BabyloniëPaarse tinten die de hemel doen blozenGroene bladeren ruisen zacht in de windHun geheimen fluisterend over ayurvedaWaar curcumine, het goud der kruidenZich verbindt met de Melkweg

Lees meer »

De Laurier

De sporen van zijn rijke parfum dwingen mijom uit diepe dalen te klimmenZijn wintergroene pracht ontwaakt in mijeen verlangen naar goddelijke extaseFerm staat hij voor mij met zijn gelukzalige energieZijn dampen vervagen de wereld om mij heenVerleid door zijn poëtische gefluisterVerdwaal ik in de labyrint van zijn bladerenzoekend naar mijn waarheid

Lees meer »

Beltane

Echo’s van de natuurgeesten nodigen uitVoor de vreugdedansen met de elfenOngetemd vuur van verlangenSlechts gekleed in licht en warmteMijn hart maakt een sprongetjeVerrassende kusjes op mijn huid van de Groene ManHet ritselen van de bladerenBomen buigen naar elkaar toeEen muur van Goudenregens om mij heenVereeuwigd door het rood lint

Lees meer »

Snappy Happy

Op een zonnige ochtend in het verborgen dorpje Eldoria, waar magie nog leefde en ademde, bevond zich een geheime moestuin. Verstopt achter een dikke zijtak van de rivier. De moestuin stond vol met kleurrijke planten en vruchten, waaronder enkele zeldzame gouden appels die de kracht van de zon in zich droegen.

 

De tuin werd bewaakt door een vrolijke hond genaamd Snappy Happy, wiens taak het was om de kostbare vruchten te beschermen. Hij was een trouwe metgezel van de alchemist Alaric, een wijze man die zich had toegelegd op de magie van kleuren. Alaric kon met zijn kennis van kleuren de meest verbazingwekkende drankjes en poeders maken, waaronder een mysterieuze donkere marmelade die kon genezen en versterken.

Lees meer »

Het zwaard

Het was een zomerse dag in het koninkrijk Lumina, waar het koninklijke paleis blonk onder de stralende zon. De lucht was helder blauw en een zacht briesje wiegde de bladeren van de oude eikenbomen rondom het paleis. De tuinen stonden in volle bloei, met bloemen in allerlei kleuren: paars, lichtgroen en zelfs een paar abrikooskleurige rozen die de lucht vulden met hun zoete geur.

Prinses Elara, bekend om haar avontuurlijke geest, was die dag bijzonder opgewonden. Ze had van een oude wijze man gehoord dat er in het bos een mystiek zwaard verborgen lag, een zwaard dat ooit toebehoorde aan de legendarische koning Arion. Dit zwaard zou magische krachten bezitten en alleen degene met een zuiver hart zou het kunnen vinden en hanteren.

Lees meer »

De apothecaresse

Zahri, een jonge apothecaresse aan zee, woonde in een schilderachtig kasteel met romaans metselwerk dat uitkeek over de woelige oceaan. Ze stond bekend om haar geneeskrachtige brouwsels en de heerlijk geurende mandarijn crème die ze maakte. De roem van haar vaardigheden reikte ver over de grenzen van haar dorp, en mensen kwamen van ver naar haar toe voor hulp.

Op een rustige ochtend, terwijl de zon zijn eerste roze stralen over het water wierp, voelde Zahri een onverklaarbare rusteloosheid in haar hart. Ze besloot een wandeling langs het strand te maken. Met een mand vol kruiden en bessen, waaronder haar geliefde kruisbes, liep ze naar de branding, waar ze vaak inspiratie vond voor haar recepten.

Lees meer »

Heling

In een klein dorpje, verscholen tussen glooiende heuvels en bloeiende weiden, woonde Annicka. Ze stond bekend als een "wild child", altijd dartelend door de velden, haar voeten nauwelijks de aarde rakend. Haar favoriete plek was een uitgestrekt bloemenveld vol madeliefjes, die voor haar symbool stonden voor onschuld en zuiverheid. Elke dag plukte ze een handvol en vlocht ze tot kransen, die ze als kronen droeg.

Annicka’s moeder, een wijze vrouw met diepgaande kennis van kruiden en natuurlijke remedies, leerde haar de kunst van heling. Annicka probeerde aandachtig te luisteren, maar haar geest dwaalde af ergens naar de weiden.

Lees meer »

De reis naar Pythia

In het rustige dorpje Pylle, omringd door lindegroene velden en vanillegele bloemen, woonde een klein meisje genaamd Georgette. Ze was altijd in lila gekleed en had een bijzondere gave: ze kon met de natuur praten. Haar oma, een heks van groot aanzien, had haar al op jonge leeftijd geleerd om de magie om haar heen te begrijpen en te gebruiken. Georgette wist dat ze voorbestemd was voor iets groots, maar hoe groot, dat kon ze zich nog niet voorstellen.

Op een dag kwam er een boodschapper van de Druïdenorde naar Pylle. Hij droeg koraaloranje gewaden en zijn aanwezigheid straalde een mysterieus soort kracht uit. Hij vertelde Georgette's oma dat de Orde een voorspelling had ontvangen. Een jonge heks uit hun dorp zou uitgroeien tot een grote Druïde en een mentor voor vele jonge heksen. Zijn reis bracht hem naar hun deur. De boodschapper overhandigde een kaart die de weg wees naar Pythia, het hart van de Druïdenorde. Georgette's reis begon.

Lees meer »

De paarse Hepatica

Naira liep op een vroege ochtend, gehuld in mist, door een betoverd bos. De lucht was gevuld met de magische geur van lavendel en de bomen leken te fluisteren. Naira, bekend om haar speelse aard en kleurrijke kleding, was een suikermeisje*. Haar rokken zwaaiden als een regenboog om haar heen terwijl ze liep, en de bedauwde bladeren kusten haar blote voeten.

Ze was op zoek naar de paarse Hepatica, een bloem met magische krachten die haar mentor, de wijze heks Pythia, haar had opgedragen te vinden. Pythia was de Heksenmoeder van een groep magische vrouwen die bekend stonden om hun onvoorwaardelijke liefde en sterke band. Deze vrouwen kwamen samen om de balans in de natuur te bewaken en hun krachten te delen.

Lees meer »

De kracht van kleuren

Kleuren zijn meer dan alleen tinten die we met onze ogen waarnemen; ze zijn krachtige communicatiemiddelen die diepgewortelde emoties, gedachten en intuïties in ons losmaken. Het gebruik van kleuren kan de sleutel zijn tot het ontsluiten van onze authenticiteit, het vergroten van ons plezier, en het stimuleren van ons innovatief vermogen.

Lees meer »

Geometrisch tekenen: een creatieve reis 2/2

Geometrisch tekenen is een prachtige manier om de wereld van kunst te verkennen. Het begint allemaal met de meest eenvoudige vormen: de cirkel, de driehoek en het vierkant. Hoewel deze vormen eenvoudig lijken, vormen ze de basis voor complexe kunstwerken en artistieke mogelijkheden.

Lees meer »

De basisvormen van geometrisch tekenen 1/2

Geometrisch tekenen is een kunstvorm waarbij wiskundige precisie en creativiteit samenkomen. Het is de basis van veel kunstwerken, ontwerpen en architecturale meesterwerken. Of je nu een beginner bent of een ervaren tekenaar, het begrijpen van de basisvormen van geometrisch tekenen is essentieel om meer complexe werken te creëren. Laten we kijken naar de fundamentele vormen: de cirkel, het vierkant, de driehoek en rechthoek.

Lees meer »

Het alfabet: sleutel tot creatieve communicatie

Het alfabet is meer dan een verzameling letters; het is een krachtig medium dat ons in staat stelt om ons uit te drukken, een venster naar de wereld van taal en communicatie en een bron van kennis die toegang biedt tot de schatten van de wereldliteratuur. Voor kinderen is het alfabet de sleutel tot een rijke wereld van woorden, waarin ze spelenderwijs hun woordenschat vergroten, de betekenis van nieuwe termen ontdekken en zich onderdompelen in de wonderlijke wereld van taal.Tijdens het verkennen van deze talige schatten, leren kinderen niet alleen nieuwe woorden, maar ontwikkelen ze ook het vermogen om deze woorden in de juiste context te gebruiken. Ze schrijven zinnen, experimenteren met taal en lezen hun creaties voor, wat hun schrijfvaardigheid, zelfvertrouwen en spreekvaardigheid versterkt. Deze activiteiten bevorderen hun taalvaardigheid en geven hen de tools om effectief te communiceren.

Lees meer »