Koraal

De kleur van energie, verbinding en groei. Koraal is een warme, levendige tint die zich bevindt tussen rood, roze en oranje. Deze kleur combineert de kracht van rood, de vriendelijkheid van roze en het zelfvertrouwen van oranje, wat zorgt voor een dynamische uitstraling.

Lees meer »

Oranje

Oranje bestaat uit Rood en Geel. Waar Rood agressief is, toont Oranje sympathie. Dankzij Geel heeft Oranje haar impulsiviteit onder controle.Oranje is avontuurlijk in de zin dat ze vraagt om barrières te doorbreken en het vermogen om vrij te zijn te verkennen. Hoe vrij ben jij? Hoe vrij wil je zijn? Handel je daar ook naar? Oranje activeert de moed om met (hernieuwd) enthousiasme te reflecteren; levenslessen op te nemen en te verwerken. Uiteindelijk biedt Oranje ondersteuning bij het loslaten van wat we niet nodig hebben en datgene oppakken waarmee we verder kunnen gaan.

Lees meer »

Regenboog

De Regenboog, een duidelijke boodschap van het orakel. Hoe je week er ook uitziet, zorg ervoor dat je tussendoor wat speelse momenten voor jezelf plant.Een Regenboog is een samensmelting van vele kleuren, waardoor het een krachtige en innovatieve energie heeft om mee te werken. De combinatie van de kleuren zorgt ervoor dat je lichter wordt, je vrolijker en levendiger voelt. Maar ook het volgende, en ik vraag je om hier ruimdenkend over te zijn.Het opent het mystieke rijk en verbindt je met engelen, feeën en eenhoorns. Laten we luisteren wat zij te zeggen hebben …

Lees meer »

Chocolade

Chocolade is een mix van bruin en zwart dat ons met de aarde verbindt, gezonde grenzen schept en persoonlijke rituelen stimuleert.Grenzen aangeven blijft een uitdaging. Dagelijks net dat beetje over onze grenzen gaan, want wat maakt het ook uit. Toch? Hoeven wij ons niet te verantwoorden of uit te leggen waarom we iets niet willen doen. De ander ook blij. Snel opgelost. Zit eens even stil (dat vraag ik wel vaak, maar het is nodig) en tel het aantal keren dat je net over je grens bent gegaan in de afgelopen week … en dan te bedenken dat we dit bijna ons hele leven waarschijnlijk al doen.Zijn we dan wel onszelf?

Lees meer »

Zwart

Een kleur waar ik altijd gemengde gevoelens bij heb en waar ik eigenlijk niet prettig vind om lang bij stil te staan. Dus dat ga ik jullie ook niet vragen. Het is een bijzondere kleur omdat het niet door iedereen als kleur wordt gezien, maar meer geassocieerd wordt met gevoelens en emoties. Enerzijds is het een weerspiegeling van onze schaduwkant. Een donkere kant die ieder van ons heeft. Als we niet oppassen, kan dit ons in een neerwaartse (negatieve) spiraal slepen. Onze opvoeding, zelfontwikkeling, normen en waarden kunnen ons hiertegen beschermen. Aan de andere kant staat Zwart voor kracht en terugtrekking. Een toegangspoort tot nieuwe ervaringen en een test van onze vastberadenheid. Veel mensen ervaren de donkere nacht van de ziel om wijsheid te verwerven.Zwart laat het oude los, zodat we het nieuwe kunnen verwelkomen.

Lees meer »

Turkoois

Turkoois staat voor creativiteit op hoog niveau in alle vormen. Deze kleur zegt dat het tijd is om je creatieve vaardigheden onvoorwaardelijk en grenzeloos te ontdekken, ontwikkelen en implementeren.Kies één handeling uit je dagelijkse activiteiten (op het werk, thuis, met vrienden en/of familie) en geef daar jouw unieke creatieve draai aan. Subtiel. Heeft het een andere uitkomst dan normaal? Wat doet het met je? Merkt je omgeving het? Hoe reageren de mensen om je heen?De boodschap van Turkoois is om je dagelijkse routine te onderbreken met een creatieve twist. Het doel van de kleur Turkoois is dat jij beseft dat creativiteit een onderdeel is van je leven en geen luxe tijdverdrijf.Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kleine veranderingen in je eigen tempo hebben op de langere termijn een groter effect. Je houdt het langer vol en op een gegeven moment wordt die actie een onderdeel van je dag.Zo houd je controle over jezelf in plaats van dat je de dag op de automatische piloot doormaakt. Probeer een moment op een dag te handelen vanuit je essentie in plaats van vanuit je ego.

Lees meer »

Marineblauw

Jippie, we gaan denken! Nou… ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn hoofd is meestal een plek waar mijn angsten en onzekerheden zijn. Maar het helpt ons ook om los van onze emoties te denken en de verlangens van ons hart concreet te maken. Hiervoor is discipline nodig en Marineblauw gaat ons hierbij helpen.Deze kleur is gehecht aan de waarheid en aarzelt niet om ons een spiegel voor te houden. Diep van binnen weten we wat de echte reden is waarom we iets uitstellen, maar om onszelf een goed gevoel te geven, bedenken we redelijke smoesjes om eruit te komen.Hoe groot is jouw stapel to-do’s met “lange termijnplannen”? En hoe lang zitten deze plannen al in de pijplijn?

Lees meer »

Rood

Rood geeft adrenaline vrij om de mentale en fysieke energie te stimuleren. Deze kleur zorgt voor onrust, daagt je uit om uit je comfortzone te stappen en moedigt je aan.Te veel kan destructief zijn. Deze kleur is grenzeloos in zijn honger naar macht. Op zich is het niet ‘slecht’. Het hangt af van de situatie. Het destructieve effect van Rood kan bijvoorbeeld worden gebruikt om te vernietigen wat de groei belemmert.Gebruik Rood als een schop onder de kont wanneer dat nodig is. Deze kleur heeft een kracht die je tot actie aanzet. Dus als er iets is waar je echt tegenop ziet, kun je Rood gebruiken als ondersteuning en om jezelf te activeren.

Lees meer »

Roze

Wij gaan verliefd worden. Roze staat voor onvoorwaardelijke zelfliefde en liefde voor anderen. Wij zijn de liefde waard. Hiervoor hebben wij absoluut geen bevestiging van anderen nodig. Het bewijs is ons bestaan. Wij zijn de creatie van het universum. Wij zijn hier!Het is belangrijk om jezelf lief te hebben, want pas dan kun je jouw liefde verspreiden in de wereld. Liefde is het gemakkelijkste geschenk dat we hebben gekregen en we hebben er het moeilijkste fenomeen van gemaakt. Laten we hier samen verandering in brengen en ervoor zorgen dat de liefde in de wereld wordt gepresenteerd zoals het altijd bedoeld is.

Lees meer »

Grijs

Wat erg, we gaan structureren. Nou ja, op zich geen slecht idee. Af en toe onze sh*t op orde krijgen, kan ook wonderen doen te midden van de chaos. Wie weet welke inspiraties we opdoen tijdens het opruimen.Grijs is discipline, orde en plannen. Deze kleur doet mij altijd denken aan accountants. Het voordeel is dat we maar tot op zekere hoogte hoeven te muggenziften, de acties moeten voor ons haalbaar zijn.Deze kleur is saai en simpel, maar het is de stap die we nodig hebben om door de soms moeilijke fasen heen te komen, zodat we uiteindelijk kunnen genieten van vrijheid en creativiteit.

Lees meer »

Indigo

Indigo raakt het diepste van je wezen. Het is een kleur tussen marineblauw en paars. Een hele sterke kleur om je spiritualiteit wakker te schudden. Ook wel de favoriete kleur van eenlingen, want deze kleur zegt dat we genoeg hebben aan onszelf. Indigo leert ons gelukkig te zijn met onszelf.Met Indigo staat onze zesde zintuig op scherp om signalen en symbolen toe te laten die alleen voor ons zijn bedoeld. Deze kleur is een toegang tot portalen die alleen wij kunnen zien en betreden.Sta open voor de magie van Indigo en laat het onze ziel raken met de wonderen die alleen voor onze ogen zijn bestemd.

Lees meer »

Plum

Vandaag kwam Plum als geroepen. Diep intens paars, een krachtige kleur om onze uitdagingen en beproevingen te overwinnen. Deze kleur maakt verbinding met onze innerlijke kracht, ons vertrouwen en geloof.Zijn we het spoor kwijtgeraakt door de hobbels onderweg? Plum brengt ons weer op de rails door ons te herinneren aan onze loyaliteit, toewijding en belofte aan onze hart en (ziels)missie.Wij gebruiken Plum om de focus te verleggen van piekeren naar hoop. We kunnen loslaten wat we hebben neergezet, gecreëerd en gebouwd om te ontvangen. En we gaan door met onze creatieve ontwikkeling en spirituele groei, zodat we verder kunnen komen op ons pad.

Lees meer »